گزارش دیدار شورای سیاست‌گذاری همایش «نقش حکمت در انقلاب اسلامی»، با ریاست محترم المصطفی حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر عباسی - دام عزه العالی

شورای سیاست‌گذاری همایش «نقش حکمت در انقلاب اسلامی»، با حضور در سازمان مرکزی جامعه‌المصطفی، با حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر عباسی دیدار و گفت‌وگو کردند

رئیس المصطفی برنقش بی‌بدیل حکمت اسلامی در شکل‌گیری و امتداد انقلاب اسلامی تأکید کرد..

به گزارش مرکز خبر و اطلاع‌رسانی جامعه‌المصطفی، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر عباسی در این دیدار ضمن تبریک ایام ولادت حضرت زینب(س) و تقدیر از دست‌اندکاران برگزاری این همایش، خاطرنشان کرد: موضوع همایش «نقش حکمت در انقلاب اسلامی»، بسیار مهم و متناسب با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی است و بهتر ا

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر عباسی در این دیدار ضمن تبریک ایام ولادت حضرت زینب(س) و تقدیر از دست‌اندکاران برگزاری این همایش، خاطرنشان کرد: موضوع همایش «نقش حکمت در انقلاب اسلامی»، بسیار مهم و متناسب با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی است و بهتر است برابر با پیش‌بینی گذشته، در سال جاری یا اوایل سال آینده برگزار گردد، ولی تأخیر در برگزاری آن به منظور افزایش کیفیت علمی نیز پذیرفتنی است.
وی با تأکید بر نقش فلسفه و حکمت در پایه‌ریزی تمدن‌ها، ابراز داشت: همه اندیشمندان اذعان دارند همه اتفاقات بزرگ در سطح اجتماعی و پدید آمدن تمدن‌های عظیم مانند تمدن جدید غرب، مبتنی بر نوعی از فلسفه وجودی و براساس نگاه خاصی به انسان، جهان و معرفت بوده است که از آنها به عنوان مبانی تمدنی یاد می‌شود. بازآفرینی تمدن اسلامی نیز که اکنون ما به دنبال آن هستیم، نیازمند فلسفه و مبانی خاصی است که به شکل‌گیری این تمدن یاری می‌رساند.

رئیس المصطفی نقش حکمت و فلسفه اسلامی را در شکل‌گیری انقلاب اسلامی یادآور شد و گفت: شخصیت امام خمینی(ره) علاوه بر ابعاد فقهی و اصولی، از نظر فلسفی و حکمی نیز چشم‌گیر است. آثار اندیشمندانی مانند «شهید مطهری» و «علامه طباطبایی»، که نقش نظریه‌پرداز مبانی فکری انقلاب اسلامی را برعهده داشتند، از بالاترین درجات علمی حکمت و فلسفه اسلامی برخوردار بوده، از نظر روش فکری و به چالش کشیدن دیگر مکاتب فلسفی، بین مراکز علمی جهان اسلام کم‌نظیر است.

وی حکمت اسلامی را به عنوان نگاهی تمدنی و زیرساختی در استمرار انقلاب اسلامی نقش‌آفرین دانست و تصریح کرد: تمدن‌ها با نتایج ملموس برجای‌مانده از آنها شناخته می‌شوند که ابعاد فکری و معرفتی، از مهم‌ترین آنها به شمار می‌آید. تولید علم، بیانگر ظرفیت‌های واقعی تمدن‌هاست. در تمدن جدید برآمده از انقلاب اسلامی، حکمت اسلامی متکفل زیرساخت مبانی فکری برای تولید علوم دینی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر عباسی ادامه داد: یکی از مبانی امتداد انقلاب، تولید علوم انسانی با زیرساخت حکمت اسلامی است. حکمت اسلامی برگرفته از علوم اسلامی و با نگاه به متون دینی و وحی و متناسب با زبان عقل و ادبیات قابل فهم برای بشریت است.

رئیس المصطفی، استمرار حکومت اسلامی را نیازمند نقش‌آفرینی حکمت اسلامی دانست و تأکید کرد: با وجود اقدامات خوبی که تاکنون در این مسیر شکل گرفته است، از نهادهای علمی و حوزوی جمهوری اسلامی ایران انتظار می‌رود به این مهم بیشتر اهمیت بدهند و در این مسیر گام‌های بلندتری برداشته شود.

وی با اشاره به پرچمداری جامعه‌المصطفی در برگزاری همایش «نقش حکمت در انقلاب اسلامی»، ابراز داشت: استفاده از توان داخلی جامعه‌المصطفی و همکاری دیگر مراکز علمی و حوزوی، می‌تواند بر ارزش و غنای علمی این همایش بیفزاید. ضروری است همه مشارکت‌کنندگان به وسع خود از مزیت‌ها، امکانات و ظرفیت‌های موجود در برگزاری شایسته این همایش مانند برگزاری پیش‌نشست‌ها، تدوین مقالات و... استفاده نمایند.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر عباسی با تأکید دوباره بر اهمیت این همایش، خاطرنشان کرد: جامعه‌المصطفی با توجه به رسالت خود، در کنار رعایت صرفه‌جویی و بهره‌وری، از حداکثر توان برای برگزاری مناسب این همایش استفاده خواهد نمود.

رئیس المصطفی، در پایان جلسه، ضمن تشکر از تلاش‌های صورت‌گرفته در کمیته اجرایی همایش «نقش حکمت در انقلاب اسلامی»، پی‌گیری تشکیل جلسات شورای سیاست‌گذاری همایش، ایجاد ظرفیت‌های ارتباطی و استفاده حداکثری از امکانات دیگر مجموعه‌ها را مورد تأکید قرار داد.

شایان ذکر است در این نشست، «حجت‌الاسلام غفاری»، دبیر همایش «نقش حکمت در انقلاب اسلامی»، ضمن ارائه گزارشی از روند برگزاری این همایش، ابراز داشت: تاکنون، دبیرخانه همایش بیش از 170 مقاله دریافت کرده که از گستردگی جغرافیایی و موضوعی خوبی برخوردار بوده است.

وی طراحی ساختار همایش، تشکیل شورای سیاست‌گذاری، ارتباط‌گیری با مراکز مختلف جامعه‌المصطفی و حوزه‌های علمیه، ثبت همایش در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، راه‌اندازی تارنمای همایش، برگزاری جلسات کمیته علمی چهارگانه، اخذ مصاحبه و برگزاری پیش‌نشست در مراکز مختلف مشارکت‌کننده را از اقدامات صورت‌گرفته دبیرخانه برشمرد و گفت: تا امروز، پنج پیش‌نشست ویژه این همایش برگزار شده است و برگزاری دو پیش‌نشست در مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) و جامعه‌الزهرا(س) در دستور کار قرار دارد.

حجت‌الاسلام غفاری مشارکت شخصیت‌های برجسته حکمت اسلامی را در این همایش بسیار مهم دانست و با تأکید بر ضرورت انعکاس رسانه‌ای مناسب این رویداد علمی، تصریح کرد: برگزاری این همایش ملی، با رعایت بالاترین استانداردهای علمی در کنار حداکثر بهره‌وری و صرفه‌جویی، شاخصی از برگزاری همایش‌های علمی به دست نهادهای حوزوی خواهد بود.

گفتنی است در بخشی از این نشست، اعضای شورای سیاست‌گذاری همایش به بیان نظرها و پیشنهاهای خود برای برگزاری مطلوب و پربارتر این همایش پرداختند.

علاقه‌مندان برای دریافت اطلاعات بیشتر یا ارسال آثار خود می‌توانند به تارنمای همایش به نشانی http://hamayesh.miu.ac.ir/place/faمراجعه نمایند.

بازگشت1397/10/28