سومين پیش نشست علمی همایش بین المللی فقه و تربیت

ارسال شده در تاریخ :
سومين پیش نشست علمی همایش بین المللی فقه و تربیت

سومين پيش نشست علمي همايش بين المللي فقه و تربيت با عنوان « تعامل فقه و تربیت در حوزه خانواده » در تاريخ 16 خرداد 1401 برگزار شد

معاونت پژوهش جامعه الزهرا سلام الله علیها نشست «تعامل فقه و تربیت در حوزه خانواده» با حضور جناب آقای دکتر مجید طرقی در تاریخ 16/3/1401 برگزار کرد..

در ابتدا دبير علمي همايش سركار خانم دكتر وفادار مطالبي در موضوع ضرورت برگزاري همایش فقه و تربیت ايراد كردند و در ادامه جناب آقای دکتر مجید طرقی به سخنراني پرداختند.
در ابتدا فقه تربیت را مواجهه با دو دانش فقه و تربیت دانستند و حدود و ثغور هر دو دانش را مطرح کردند و علم فقه را علم تکلیف شناسی با موضوع شناخت وظایف و تکالیف انسان­ها، بیان کردند.

استاد حوزه و دانشگاه در ادامه فرمودند: دانش ها بر اساس حوزه دانشی به 5 قسم تقسیم می­شوند از جمله دانش های تجربی، عقلی، شهودی، تاریخی و دانش­های مبتنی بر وحی، که فقه دانش عملی است و موضوع آن وظایف و تکالیف است و این دانش، از جنس دانش وحیانی است. دکتر طرقی در ادامه دانش تربیت کردن را در ضمن بیان مقدماتی مطرح کردند که مقدمات بدین شرح است:

1. همه انسان­ها نیاز به فرزندآوری دارند.
  2. انسان­ها توانایی فرزند کامل آوردن ندارند.
  3. فرد ناقص، اقتضای کمال را دارد.
  4. استعداد خود به خود ظهور نخواهد کرد و حتما باید زمینه سازی جهت ظهور استعداد کمالی­ صورت گیرد که به این عمل، تربیت گفته می­شود.

همچنین ایشان افزودند دانش فقه از لحاظ موضوع با دانش تربیت یکی است اگر چه قلمرو دانش تربیت بسیار محدود است. مضاف بر اینکه روش و منبع دانش فقه، دین است اما روش و منبع دانش تربیت، تجربه است و در صورتی که در دانش تربیت، از عقل هم استفاده شود، فلسفه تعلم و تربیت نامگذاری می شود.

کارشناس حوزه تربیتی افزودند؛ تعامل فقه و تربیت اشتراک واقعی است و فقه تربیتی قسمتی از دین است که راجع به تربیت کردن بحث می­کند (در واقع همان وظایف و تکالیف).

ایشان انسان را موجودی مرکب و دارای ساحت­های وجودی متفاوت دانسته و فرمودند تربیت هم باید متناسب با ساحت­های وجودی او باشد که یکی از ساحت­های مهم در انسان، ساحت تربیت جنسی اوست.

ایشان اذعان داشتند لزوم بحث علمی در خصوص تربیت خانوادگی جهت جلوگیری از تأخیر در امر ازدواج، ازدواج­های نادرست، هم­جنس­گرایی، آداب و رسوم غلط در ازدواج و ... احساس می­شود که همایش جاری متکفل این مهم است.

در پایان به پرسش­های حضار پاسخ داده شد

ISC

فایل های مورد نیاز

دستور العمل مقاله فارسی

فونت های مورد نیاز

پوستر همایش

© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.4)